Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Πέρασαν 5 χρόνια.....Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004

Η 4η Ιουλίου 2004 ήταν η πιο μεγάλη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πέρασαν 5 χρόνια από τη στέψη της Εθνικής Ελλάδας ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δεν μπορεί να ξεχαστεί ο θρίαμβος της Εθνικής ομάδας στον τελικό του Euro 2004.
Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και.....ανατριχιάσετε φέρνοντας στο νου το(ποδοσφαιρικό) έπος των Ελλήνων μέσα από τα παρακάτω video.

12 Ιουνίου: Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1.....Η Πορτογαλία ήταν το πρώτο θύμα.



16 Ιουνίου: Ελλάδα-Ισπανία 1-1.....Στην συνέχεια, με σύμμαχο την τύχη οι παίκτες του Ρεχάγκελ τα κατάφεραν, αφού η ισοπαλία κόντρα στους Ισπανούς ισοδυναμούσε με νίκη.

20 Ιουνίου: Ελλάδα-Ρωσία 1-2.....Η βραδιά του μεγάλου άγχους. Έστω και ένα τέρμα θα μας χάριζε την πολυπόθητη διάκριση. Το πέτυχε ο Βρύζας. Η Ελλάδα είχε προκριθεί στους 8.

25 Ιουνίου: Ελλάδα-Γαλλία 1-0.....Μετά την κεφαλιά-δυναμίτη του Αγγελου Χαριστέα (εξέλιξη της φανταστικής προσπάθειας του Θοδωρή Ζαγοράκη) όλοι αναρωτήθηκαν: «Λες;»



1 Ιουλίου: Ελλάδα-Τσεχία (1-0, παρ).....Η Τσεχία δεν κατάφερε να λυγίσει την Εθνική, κυριαρχήσαμε στην παράταση, και με την κεφαλιά του Δέλλα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα χρόνου η Ελλάδα έγραψε ιστορία.



4 Ιουλίου: Ελλάδα-Πορτογαλία 1-0.....Η Ελλάδα ζούσε στους ρυθμούς του τελικού. Οπου και να πήγαινες, δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης. Ο Αγγελος Χαριστέας πήδηξε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Ρικάρντο για το 1-0.


Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004!





NK

Δεν υπάρχουν σχόλια: