Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Η ξεφτίλα του ελληνικού δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο!

Ένα σκυλάκι με διαλυμένη σπονδυλική στήλη και φρικτούς πόνους πηγαινοερχόταν Σάμη - Αργοστόλι υποφέροντας από τις 09:30 μέχρι τις 14:30.
Αν νομίζετε ότι εσείς μπορείτε να αντέξετε το 1/10 τέτοιων πόνων για 5 ώρες, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Αν όχι διαβάστε το.
Και σκεφτείτε...

Το φρενάρισμα ακούστηκε καθαρά στο Λύκειο.
Και ο γδούπος το ίδιο.
Μία πολύ βιαστική οδηγός δεν υπολόγισε ότι πέρναγε έξω από σχολείο.
Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πω "ευτυχώς που ήταν σκύλος αυτός που χτυπήθηκε και όχι παιδί", ή απλώς να πω "την επόμενη φορά να τρέχεις περισσότερο, μπας και καταφέρεις να αποτελειώσεις ολοκληρωτικά το θύμα σου αντί να υποφέρει".
Βέβαια δεν έφταιγε μόνο η απρόσεκτη οδηγός.
Για τα όσα υπέφερε ο σκύλος μέχρι τις 14:30 που τελικά του έγινε ευθανασία, είχαν και άλλοι πολλοί ευθύνη.

Μετά το περιστατικό, άνθρωποι από το Λύκειο Σάμης βγήκαν στο δρόμο και αντίκρυσαν τον σκύλο να χτυπιέται στο έδαφος από τον πόνο.
Ειδοποίησαν αμέσως το Δήμο Σάμης και μετά από ώρα ήρθε φορτηγό του για να μεταφέρει το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο Αργοστολίου.
Όλα καλά? Όχι, εδώ είναι Ελλάδα.....

Οι υπάλληλοι που "υποδέχτηκαν" το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή μ' εκείνους που άκουσαν το φρενάρισμα στη Σάμη.
Για 2-3 ώρες το σκυλί παρέμενε εκεί καθώς δεν υπήρχε κτηνίατρος να το δει, αλλά και οι υπάλληλοι του Νομοκτηνιατρείου δεν δέχονταν να κάνουν τίποτα στο σκύλο "αν δεν εμφανιζόταν ο ιδιοκτήτης του", όπως είπαν τηλεφωνικά.
Ταυτόχρονα, δεν προχώρησαν ούτε καν σε μία παυσίπονη ένεση διότι είχε προτεραιότητα η επίλυση ενός άλλου, πολύ πιο επείγοντος ζητήματος: ποιός θα αναλάμβανε το κόστος!
Και επειδή ο σκύλος δεν είχε μαζί του και το πορτοφόλι του την ώρα του ατυχήματος, αλλά και το αφεντικό του δεν υπήρχε πουθενά, οι άνθρωποι από το Λύκειο της Σάμης είπαν στο προσωπικό του Νομοκτηνιατρείου ότι θα καλούσαν ιδιώτη κτηνίατρο να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Όλα καλά? Όχι, εδώ είναι Ελλάδα.....

Οι άνθρωποι από το Λύκειο Σάμης κάλεσαν τον κτηνίατρο Κο Ψαρρό και, αφού του εξήγησαν την κατάσταση, συμφώνησαν να μεταβεί ο τελευταίος στο Νομοκτηνιατρείο στις 13:00.
Τηλεφώνησαν πίσω στο Νομοκτηνιατρείο για να ενημερώσουν το εκεί προσωπικό και τότε άκουσαν με μεγάλη έκπληξη τα νέα: ο υπάλληλος του Δήμου Σάμης πήρε το σκύλο και τον επέστρεψε πίσω στη Σάμη!
Το για ποιό λόγο αποφάσισε ο υπάλληλος του Δήμου Σάμης να κάνει κάτι τόσο (... πώς να το χαρακτηρίσουμε...) αφελές δεν το ξέρουμε.

Οι άνθρωποι από το Λύκειο της Σάμης άρχισαν να αναρωτιούνται πού βρισκόταν πλέον ο χτυπημένος σκύλος. Εντόπισαν λοιπόν τον υπάλληλο του Δήμου Σάμης αλλά αυτός αρνιόταν πεισματικά να τους πει πού τον είχε αφήσει! Μετά από πολλή πίεση, ο δημοτικός υπάλληλος αποφάσισε να τους κάνει τη χάρη και τους ενημέρωσε ότι είχε πετάξει το σκύλο σε κάποιο χαντάκι!

Ξέρετε τί γίνεται όταν πετάει κάποιος ένα ημιθανές ζώο σε κάποιο χαντάκι;
Τις ώρες (ή ακόμα και μέρες) που το ζώο είναι ακόμη ζωντανό, έρχονται και το τρώνε ζωντανό αρουραίοι, πράσινες μύγες και όλα άλλα συμπαθή και συναφή τα οποία προσελκύονται από τα ούρα και τα κόπρανα που αναγκαστικά αφήνει στον χώρο που κείτεται. Σκληρό ακούγεται, έ; Εδώ είναι Ελλάδα.....

Ο υπάλληλος του Δήμου Σάμης αρνιόταν να πει έστω πού ήταν το χαντάκι στο οποίο είχε πετάξει το σκύλο. Οι άνθρωποι του Λυκείου Σάμης αποφάσισαν ότι ήταν πλεόν ώρα να επισκεφθούν το Αστυνομικό Τμήμα.
Αφού εξήγησαν την κατάσταση στον αξιωματικό υπηρεσίας, ο τελευταίος κάλεσε τηλεφωνικά τον υπάλληλο του Δήμου και του ζήτησε να τον ενημερώσει για την παρούσα θέση του σκύλου. Ο δημοτικός υπάλληλος τότε απήντησε ότι ο σκύλος βρισκόταν στο ίδιο σημείο που είχε γίνει το ατύχημα το πρωί!
Τελικώς, το σκυλί όντως βρέθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου είχε εντοπιστεί το πρωί την ώρα του ατυχήματος, πεταμένο στο δρόμο κάτω από τον δυνατό ήλιο.

Μία επαγγελματίας (γιατρός) της περιοχής έδωσε νερό στο σκυλί και, απ' ότι μας ενημέρωσε τηλεφωνικά, το ζώο ήπιε ένα ολόκληρο μπουκάλι του 1,5 λίτρου (μάλλον κανένας, ούτε από τους υπαλλήλους του Δήμου, ούτε από εκείνους του Νομοκτηνιατρείου δεν σκέφτηκε να δώσει στο έρημο αυτό ζώο λίγο νερό).

Οι άνθρωποι του Λυκείου Σάμης απευθύνθηκαν λοιπόν και πάλι στο Δήμο Σάμης για να φροντίσει την (εκ νέου) μεταφορά του σκύλου στο ιδιωτικό κτηνιατρείο του Κου Ψαρρού, αλλά ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ζήτησαν από τους υπαλλήλους του Δήμου που ήταν παρόντες να κάνουν τη μεταφορά, αρνήθηκαν πεισματικά όλοι ανεξαιρέτως, άλλος λόγω κάποιας επείγουσας οικογενειακής υπόθεσης και άλλος λέγοντας ότι το ωράριό του είχε ήδη τελειώσει.
Ακόμα και όταν τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους έδιναν τις αντίστοιχες υπερωρίες, κανείς δεν δεχόταν να κάνει τη μεταφορά.
Μάθαμε μέχρι και ότι ο Αντιδήμαρχος κρατούσε ανά χείρας ένα αρκετά μεγάλο ποσό το οποίο θα έδινε σε όποιον αναλάμβανε να μεταφέρει το σκυλί προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του κτηνιάτρου και όποιο άλλο έξοδο ήθελε προκύψει κατά τη διαδικασία.
Τελικά, ο Αντιδήμαρχος τηλεφώνησε σε άλλο δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος ήταν ήδη στο σπίτι του και δέχτηκε να μεταφέρει το σκυλί στο Αργοστόλι και μάλιστα με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και όχι κάποιο όχημα του Δήμου. Α, και δεν ζήτησε να του γράψουν υπερωρίες...

Ο κτηνίατρος Κος Ψαρρός αμέσως μόλις του έφεραν το σκυλί έκανε ακτινογραφία και διέγνωσε εξάρθρημα μεταξύ 13ου θωρακικού και 1ου οσφυικού σπονδύλου σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογεί διατομή νωτιαίου μυελού.
Με απλά λόγια δηλαδή, η σπονδυλική στήλη του σκύλου είχε σπάσει σε τέτοιο σημείο που είχε καταστραφεί ακόμα και ο νωτιαίος μυελός.
Η ακτινογραφία τα δείχνει όλα.
Στο σκυλί έγινε ευθανασία αμέσως, προκειμένου να μην υποφέρει κι άλλο.
Φυσικά έγινε δωρεάν από τον Κο Ψαρρό, όπως δωρεάν θα γινόταν και από οποιονδήποτε ιδιώτη κτηνίατρο του πηγαίναν ένα αδέσποτο.
Μόνο το ΔΗΜΟΣΙΟ Νομοκτηνιατρείο ενδιαφερόταν για την κάλυψη των εξόδων...

Για ανακεφαλαίωση έχουμε να πούμε τα εξής (χωρίς σειρά προτεραιότητας):
- Ένα μεγάλο μπράβο στην προθυμία και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι από το Λύκειο Σάμης.
- Ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Σάμης για την προθυμία τους να βοηθήσουν όπου και όσο μπορούσαν, έστω και αν ενημερώθηκαν αργά για το συμβάν
- Ένα μεγάλο μπράβο στον Δημοτικό Υπάλληλο της Σάμης που με τη δική του συμβολή έφτασε τελικά το σκυλί στο τέλος του Γολγοθά του
- Ένα μεγάλο μπράβο στον αστυνομικό του Τμήματος Σάμης που πίεσε και βοήθησε και αυτός με τον τρόπο του
- Ένα μεγάλο μπράβο στον Κτηνίατρο Κο Λευτέρη Ψαρρό που λύτρωσε το ζώο
- Ένα μεγάλο μπράβο στον ίδιο το σκύλο που ενώ ήταν τραυματισμένος από τις 08:30, υπέφερε τις βλακείες κάποιων ανεγκέφαλων μέχρι τις 14:30 αδιαμαρτύρητα, χωρίς καν να γυρίσει να δαγκώσει κάποιον από τον πόνο που ένιωθε και το σοκ που είχε υποστεί.

Και τα εξής:
- Η αδιαφορία που επέδειξαν όσοι υπάλληλοι του Δήμου Σάμης ενεπλάκησαν με το συμβάν είναι αισχρή.
Αυτοί οι άνθρωποι περπατάνε, οδηγούνε, υπάρχουνε δίπλα μας.
- Η στάση των υπαλλήλων του Νομοκτηνιατρείου ακολουθεί την λογική του Ελληνικού δημοσίου.
Αντί να ελαττώνουν τον πόνο, τον παρατείνουν επειδή "θέλουν να μάθουν ποιός θα πληρώσει τα έξοδα".
Αν ήταν δικός τους σκύλος το ίδιο θα έκαναν;
Οι μαλάκες νεοέλληνες δημόσιοι υπάλληλοι.
- Η απόφαση να μεταφερθεί ο σκύλος από το Αργοστόλι πίσω στη Σάμη και να πεταχτεί σε χαντάκι είναι εξοργιστική. Μακάρι να πάθουν τα ίδια που έκαναν στο κακόμοιρο το σκυλάκι.
- Η απρόσεκτη οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα, πέρναγε έξω από σχολείο με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Και όσο ξαφνικά της πετάχτηκε το σκυλί, άλλο τόσο ξαφνικά θα μπορούσε να πεταχτεί ένα παιδί 2-3 ετών που λόγω ύψους να μην φαίνεται ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η ξεφτίλα του ελληνικού δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο.

ΝΤΡΟΠΗ.

ΝΚ

πηγή:kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: