Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Το παραμύθι με την γκόμενα που την έλεγαν Ελλάδα !

Η ιστορία μας ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.
Μια μικρή «ευρωπαική» γκόμενα, η Ελλάδα, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της σιγά σιγά μετα από τον 7ετή βιασμό της απο κάποιους τιποτένιους που προσπάθησαν να το παίξουν κάποιοι, ασελγώντας πάνω της.
Αυτή η γκόμενα λοιπόν, ανακαλύπτει έναν ωραίο και λαοπλάνο κύριο, τον Ανδρέα, γοητεύεται απο αυτόν και την παρέα του, και χωρίς μεγάλη αντίσταση πέφτει στην αγκαλιά του.
Ο Ανδρέας, έχοντας μεγάλο παρελθόν απο την συνεύρεση του με πιο κλασάτες γκόμενες απο την Ελλάδα, ξέρει πολύ καλά πως να την χειριστεί.

Της αλλάζει τον οικονομικό της κόσμο, και απο αδύναμη οικονομικά και κοινωνικά, την βάζει στα μεγάλα σαλόνια.
Την πηγαίνει στα καλά εστιατόρια, την ντύνει ακριβά, της προσφέρει υλικά αγαθά που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν τα είχε φανταστεί η Ελλάδα.
Της παρέχει πολλά, σπαταλώντας μεγάλα ποσά χωρίς μέτρο, χωρίς λογική, χωρίς καμία προοπτική.
Υπερβάλει στα δώρα του, και παράλληλα οι ευρωπαίοι φίλοι του Ανδρέα (είπαμε ήταν ένας buon viver) όλο και τον βοηθάνε να αποπλανήσει την μικρή Ελλάδα (μπάς και την πηδήξουν και αυτοί).
Η μικρή μας γκόμενα τα χάνει.
Μαγεύεται φυσικά, σηκώνει κεφάλι, γίνεται μια κυρία σιγά σιγά.
Μπάινει τελικά άξια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, με την συνδρομή και την βοήθεια και ενός άλλου επίδοξου εραστή της, του Κωνσταντίνου, αντίζηλου του Ανδρέα.
Ξαφνικά αποκτά πλούτη και δόξα, περισσότερα δικαιώματα.
Η Ελλάδα μπορεί πια να ελέγχει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και τις πολλές φίλες της, τις λεγόμενες επιχειρήσεις.
Αποκτά και αυτή κάποια απο την δύναμη του συντρόφου της Ανδρέα, και το μόνο την νοιάζει πια είναι να περνάει καλά, να γνωρίζει στις φίλες της (τις επιχειρήσεις) πάρα πολύ κόσμο που θέλει σαν τρελός να κάνει σχέση μαζί τους, να μην κοιτά καθόλου το μέλλον αλλά να χρεώνει το παρόν.
Φυσικά οι πιο σαλονάτες ευρωπαίες φίλες της, την έχουν απο κοντά.
Η πιο έμπειρη σε αυτά Ε.Ο.Κ, η Ε.Ε αλλά και η πιο νέα σε αυτούς τους κύκλους Ο.Ν.Ε της κάνουν όλα σχεδόν τα χατήρια, της κάνουν δώρα, την επιδοτούν , και τελικά πετυχαίνουν την κάποτε βιασμένη και φτωχή Ελλάδα, να την κάνουν ισάξιο μέλος της παρέας τους.
Όχι χωρίς ανταλλάγματα βέβαια, και άσχετα αν αργότερα η Ελλάδα, φερόμενη ως γνήσια βλαχάρα, θα τις κοροιδέψει αργότερα.
Όμως τα δώρα και οι επιδοτήσεις που έδιναν οι φίλες της Ελλάδας , δεν έφταναν όλα σε αυτή.
Κάποια λαμόγια, που υποτίθεται ότι ήταν κοντά της και την προστάτευαν, έκλεψαν αρκετά χρήματα που προορίζονταν για την Ελλάδα, και τα έφαγαν με άλλες γκόμενες.
Φυσικά, και κάποιοι συνεργάτες της, οι ξακουστοί Έλληνες (έτσι ονομάστηκαν απο την στενή φιλική τους με την ηρωίδα μας) την πούλησαν.
Νόμιζαν ότι επειδή έχει λεφτά η Ελλάδα, έχουν και αυτοί.
Έτσι λοιπόν έφτιαξαν κάποιες πλαστικές κάρτες (τις ονόμασαν πιστωτικές) και άρχισαν να ξοδεύουν αλόγιστα λεφτά που στην ουσία δεν είχαν.
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι ξακουστοί κουτοπόνηροι Έλληνες, πήγαν και βρήκαν και τις «φίλες τους» από το διπλανό χωριό, τις πλούσιες κυρίες που ονομάζονταν τράπεζες, και συνεργάστηκαν μαζί τους.
Οι πλούσιες αυτές κυρίες (οι τράπεζες), με ανταλλάγματα κυρίως σεξουαλικά (είναι ξακουστά τα όργια και τα γαμήσια μεταξύ των Ελλήνων και τραπεζών) τους δάνεισαν λεφτά.
Όλοι είχαν βολευτεί και νόμιζαν ότι περνάνε ζωή χαρισάμενη.
Οι περισσότεροι Έλληνες πήγαιναν διακοπές με τα λεφτά των τραπεζών, έτρωγαν απο τα λεφτά των τραπεζών, ψώνιζαν με τα λεφτά των τραπεζών κα.
Φυσικά το γαμήσι , γαμήσι όπως είπαμε.
Η Ελλάδα, κάποια στιγμή χώρισε με τον Ανδρέα, τον κατηγόρησε και απο πάνω για διάφορα, τα έφτιαξε ευτυχώς για λίγο καιρό με έναν δράκουλα που τον χώρισε πολύ γρήγορα, τα ξαναβρήκε (για λίγο) με τον Ανδρέα.
Ο Ανδρέας όμως είχε μεγαλώσει και πέθανε.
Και η Ελλάδα βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του Κώστα του «κινέζου».
Ο Κώστας της έδωσε καινούργια, πιο σύγχρονα δώρα, που τα ονόμασε ευρώ.
Η Ελλάδα, και οι συνεργάτες της, οι ξακουστοί Έλληνες, θαμπώθηκαν και άρχισαν να αγοράζουν νέες κολεξιόν (κινητά, σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα κα), πάντα βέβαια σε συνεργασία με τις πλούσιες κυρίες του διπλανού χωριού (τις τράπεζες).
Όταν η Ελλάδα βαρέθηκε και τον Κώστα τον κινέζο, έψαξε νέο γκόμενο.
Δυστυχώς όμως έπεσε στο πιο μαλάκα που κυκλοφορούσε στην πιάτσα, τον Κώστα τον μπούλη όπως ήταν γνωστός.
Αυτός δυστυχώς ασέλγησε επάνω της.
Ότι είχε καταφέρει μέχρι τότε η ηρωίδα μας, τα τίναξε όλα στον αέρα ο μπούλης.
Διαφθορά παντού, σκάνδαλα με τις «φίλες» τις τράπεζες που πάντα γλυκοκοίταζε ο μπούλης, κάκιστες σχέσεις με τις κλασάτες ευρωπαίες γκόμενες, σπατάλη της περιουσίας της που είχε φτιάξει όλο αυτό τον καιρό, και άλλα πολλά.
Την εκμεταλλεύτηκε μέχρι εκεί που δεν έπερνε, φυσικά υποστηριζόμενος απο μια μερίδα ξακουστών ελλήνων που νόμιζαν ότι ο Κώστας ο μπούλης είναι ο ιδανικός σύντροφος για την Ελλάδα.
Αποδείχθηκε ο χειρότερος.
Όταν επιτέλους οι ξακουστοί έλληνες κατάλαβαν τι εστί Κώστας ο μπούλης (και συνειδητοποιήσαν τι κακό είχε κάνει), τον έστειλαν στην γκιλοτίνα (γνωστή ταβέρνα ενός απομονωμένου χωριού), και τον άφησαν να πνίγει τον πόνο του στο ποτό και στο φαί.
Για να μην μείνει μόνη της, της έκαναν προξενιό τον γιό του πρώτου μεγάλου έρωτα της (του Ανδρέα), τον Γιώργο.
Αυτός προσπαθεί να της δώσει την χαμένη της λάμψη, να την κάνει να ξανασταθεί στα πόδια της, να κρατήσει την όποια περιουσία της έχει απομείνει και να ξαναγίνει τελικά η γκόμενα του παρελθόντος.
Προσπαθεί πολύ ο Γιώργος, η Ελλάδα τον εμπιστεύεται, οι περισσότεροι απο τους ξακουστούς έλληνες τον συμπαθούν.

Σήμερα λοιπόν, 30 χρόνια από τον πρώτο έρωτα της, μετά απο όλα αυτά που πέρασε, πολλές φορές η ηρωίδα μας κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού της, και πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια αναρωτιέται:
Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ?
Μήπως η ίδια?
Μήπως κανείς από τους συντρόφους της – εραστές της, δεν την αγάπησε ποτέ πραγματικά?
Μήπως οι ξακουστοι έλληνες φίλοι της κοίταζαν μόνο το δικό τους όφελος, και ποτέ και το δικό της?
Μήπως οι φιλίες με τις κλασάτες ευρωπαίες φίλες ήταν επίπλαστες?
Μήπως οι σνόμπ κυρίες του διπλανού χωριού (οι τράπεζες) παίξανε παιχνίδια στην πλάτη της?

Μήπως τελικά φταίμε όλοι μας.....?

To be continued.....

ΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: