Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Photo Quiz (Athens)

Σημεία μεσα στην πόλη της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από αυτή. Εύκολα προσβάσιμα αλλά δεν τα έχουμε προσέξει ποτέ... Ή μήπως τα ξέρουμε?

Πού να είναι άραγε; Για προσπαθήστε!
(Οι απαντήσεις είναι κρυμμένες κάπου μεσα στο blog και κάθε σωστή σας απάντηση θα αντικαθιστά τις τελίτσες)

"Είναι η γέφυρα που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για να μπορεί η Σοφία Λεμπρέν να μεταβαίνει στην Πεντέλη και να επιβλέπει την ανέγερση του μεγάρου της.
"

1).......................................................................
"Πυργοειδής έπαυλη, ημιγοτθικού ρυθμού που ανακατασκευάστηκε από την Αμαλία και προσφέρθηκε γενέθλιο δώρο στον Όθωνα.
"


2)............................................................."Είναι μια μικρή λίμνη που προσφέρει ταπεινά όσα και οι μεγάλες."

3)............................................................."Νομίζεις πως είσαι στο Άγιο Όρος, αφού θα έχεις διασχίσει μια «μικρή Ιρλανδία», ένα πανέμορφο οροπέδιο στην αυλή της πόλης. "4)............................................................."Σπουδαία προσφορά στον τόπο και στην ιστορία με τον ομορφότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο των Αθηνών. Επιτρέπεται η είσοδος ορισμένες μέρες και ώρες. "


5)............................................................."Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Μπάνιο σε ποτάμι της Αττικής εν έτει 2010. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι εκεί πηγαίνει αστικό λεωφορείο!"


6)............................................................."Υπάρχει και επισήμως στην Αθήνα! Ένα σπάνιο μνημείο της φύσης. Ένα τεράστιο βύθισμα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου που μοιάζει με των Διδύμων Αργολίδας. "


7)............................................................."Επιβλητικός τάφος σαν αυτών των Μυκηνών, χρονολογείται από το 15ο-14ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην πλαγιά ενός τεχνητού λόφου που ανακάλυψαν οι Γερμανοί το 1879."


8)............................................................."Ο πιο σημαντικός εν δυνάμει διάδρομος αέρα και δροσιάς για την Αθήνα, αν προστατευτεί και αναδειχθεί. Γεφύρι με το μονόγραμμα του Γεωργίου του Α'!"


9)............................................................."1.860 στρέμματα φυσικό τοπίο."


10).............................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: