Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

10 μύθοι γύρω απο το sex

Διάφοροι μύθοι γύρω από το sex, οι οποίοι άλλωτε μας απασχολούν, μας κάνουν υπερήφανους, μας αγχώνουν, μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, μας μελαγχολούν κλπ.....

Κάποιοι απο τους παρακάτω μύθους είναι πραγματικότητα -(σωστοί)- στην σχέση ενός ζευγαριού, και άλλοι πάλι όχι -(λάθος)-.


Εσείς διαλέγετε αυτό που σας ταιριάζει ή αυτό που σας βολεύει.....



1ος Μύθος : Η φυσιολογική συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι δύο φορές την εβδομάδα (λάθος)
Η επιθυμία για ερωτική συνεύρεση ποικίλλει από άτομο σε άτομο και καθορίζεται από την ερωτική επιθυμία, τον ή τη σύντροφο, αλλά κυρίως από τις συνθήκες της καθημερινότητας. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορές στη συχνότητα επιθυμίας σεξ στα δύο μέλη ενός ζευγαριού. Αυτό μπορεί να φέρει κάποια δυσκολία στο ζευγάρι, αλλά σημασία έχει να μπορεί να ευχαριστιέται το σεξ.

2ος Μύθος : Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας (λάθος)
21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό

3ος Μύθος : Ο αυνανισμός είναι ανδρική -κυρίως- συνήθεια (σωστό)
Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως άνω του 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Φαίνεται ότι οι άνδρες αυνανίζονται συχνότερα στις νεώτερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες μετά την τρίτη δεκαετία.



4ος Μύθος : Τα σεξουαλικά προβλήματα εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες (σωστό)
Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.
Απλώς, στον άνδρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα. Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες συνδέονται με την ηλικία.

5ος Μύθος: Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση (λάθος)
Πρόσφατη μελέτη σε μεγάλο δείγμα στον ελληνικό πληθυσμό, έδειξε πως 60% των ανδρών και 64% των γυναικών ηλικίας 60-80 ετών είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική λειτουργία τους. Μελέτες από τον διεθνή χώρο δείχνουν πως παρότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία, η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει υψηλή. Οι άνθρωποι που είχαν έντονη σεξουαλική ζωή ως νέοι, θα διατηρήσουν τη σεξουαλική τους ζωή και στην τρίτη ηλικία

6ος Μύθος : Ο άνδρας πρέπει να φέρνει την γυναίκα σε οργασμό κάθε που φορά που κάνουν σεξ (λάθος)
Σημαντικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας έχει και η ίδια π.χ. πόσο χαλαρή και ξεκούραστη είναι, πόσο γνωρίζει τι της αρέσει και πόσο άνετα νιώθει να το δείξει στον σύντροφο της, αν κάνει σεξουαλικές σκέψεις κ.ά.

7ος Μύθος : Η γέννηση του παιδιού συμβάλλει στην επιτυχία μιας –σεξουαλικής- σχέσης (λάθος)
Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «πολύ κακή». Το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «πολύ κακή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά.



8ος Μύθος : Οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ (λάθος)
Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως μπροστά σε μια ελκυστικά προκλητική γυναίκα, πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Επίσης, ενώ συμβαίνει συχνά να προκαλείται στύση, κατά την διάρκεια του sex χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση.

9ος Μύθος : Οι άνδρες έλκονται από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση (σωστό)
Η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική και για τα δύο φύλα, αλλά οι άνδρες τη θεωρούν σημαντικότερη από ό,τι οι γυναίκες.

10ος Μύθος: Η ομοφυλοφιλία οφείλεται στον τρόπο ανατροφής του παιδιού (λάθος)
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο προσανατολισμός καθορίζεται από γενετικές - βιολογικές παραμέτρους, που όμως δεν έχουν διευκρινιστεί. Σίγουρα πάντως η έλλειψη τεστοστερόνης (η «ανδρική ορμόνη») δεν καθορίζει την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Έχει αποδειχθεί ότι η τεστοστερόνη σχετίζεται με την επιθυμία αλλά όχι με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.



Άντε και καλά.......!

ΝΚ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: