Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Η Οδυσσεια με τη Forthnet...

Οργανώσαμε το play room μας!
Φτιάξαμε τα γραφεία μας!
Πήρα νέο P.C. !!!!
Καιρός, λοιπόν, να βάλουμε μια αξιοπρεπή σύνδεση ADSL για να μην είμαστε με τα 48kb/sec (ούτε οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν την έχουν πια).
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και λίστα προσφορών καταλήξαμε στη forthnet 2play. Internet και σταθερή τηλεφωνία με 80€ το δίμηνο, ποσό που δεν το βλέπαμε ποτέ στους λογαριασμούς του ΟΤΕ.
Βλέπουμε και την προσφορά ότι θα είναι δωρεάν ο εξοπλισμός και τα τέλη ενεργοποίησης μέχρι τις 16 Απριλίου και για να το προλάβουμε στέλνουμε με courier την υπογεγραμμένη αίτηση στις 15/4/2007.
Περιμέναμε!
Περιμέναμε
Κάποια στιγμή (αρχές Μάη θα ήταν) αποφασίζω να πάρω τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών της forthnet και μετά από μισή ώρα αναμονής με ενημερώνουν ότι μπορώ να δω την πορεία αίτησης από το site της εταιρείας.
Οκ, λοιπόν!
Και αρχίζουμε!
1ον) Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet στις 28/4/2007
(τζάμπα δηλ. ο courier αλλά ευτυχώς παρατάθηκε η προσφορά αλλιώς θα
άρχιζαν να τα ακούνε από νωρίς)
2ον) Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ στις 28/4/2007
(ας πούμε ότι το πιστεύουμε)
3ον) Η γραμμή σας βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής. Εκτιμώμενη ημερομηνία
ενεργοποίησης: 17/05/2007.
Ας περιμένουμε λίγο ακόμα είπαμε. Σε 15 μερούλες θα ενεργοποιηθούμε…
Στις 13 Μαΐου μας έστειλαν και το router με courier. Σε καλό δρόμο είμαστε! Μίλησα με κάποια υπεύθυνη, μάλιστα, και μου είπε να μην συνδέσω τίποτα πριν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία. Κανένα πρόβλημα! Ας μείνει στο κουτί του!
Στις 17/5 μας τηλεφώνησε η Forthnet για να πει ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση. Πόσο? 5 εργάσιμες… Εκεί άρχισα να έχω τα πρώτα λαμπάκια! Anyway! Ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή…
Στις 23/5 μου αποστάλθηκαν οι κωδικοί με sms και το μήνυμα ότι σε λίγες ώρες θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία. Ταυτόχρονα, διακόπηκε και το σήμα του τηλεφώνου. Πέρασαν 24, 48 , 64 ώρες και τίποτα! Νεκρό το τηλέφωνο και ας μην μιλήσω για το internet! Τους τηλεφωνήσαμε στις 28/5.
«Τι γίνεται βρε παιδιά?
Εεε! Κάποιο πρόβλημα υπάρχει, μάλλον φταίει ο ΟΤΕ. Θα δηλώσουμε τη βλάβη και θα σας τηλεφωνήσουμε»
Τίποτα…σιγή…

Ξανά τηλέφωνο εμείς (σημειωτέον από κινητό γιατί δεν υπάρχει σταθερό, με ελάχιστη αναμονή τα 30’).
«Το φτιάξατε?
Εεε! Συνδέστε εσείς αυτό και εκείνο!
Οκ! Τα κάναμε όλα αλλά τίποτα.
Ααα! Βγάλτε τα πάλι και θα σας τηλεφωνήσουμε»
Αυτά και άλλα τόσα έγιναν από τις 28/5 έως τις 7/6, όπου αξιώθηκαν μετά από ατελείωτες παρακλήσεις μας να κλείσουμε ραντεβού με τεχνικό για σήμερα 12/6!
Ενημερώνω λοιπόν την εταιρεία σας, στην οποία κάναμε αίτηση λόγω των: "είμαστε οι πρώτοι που φέραμε το Internet στην Ελλάδα" και "η πιο αξιόπιστη δύναμη στο ελληνικό Internet", αν μας ταλαιπωρήσει έστω δύο μέρες ακόμα θα διακόψω το συμβόλαιο μου! Χωρίς άλλη κουβέντα, γιατι αν είναι να παρέχουν μια υπηρεσία ας το κάνουν σωστά!

Υπάρχει και συνέχεια:
forthnet 2play-καταγγελία
το τέλος?

3 σχόλια:

FeNic είπε...

Και μόνο η φαντασίωση για το πόσο SEXY μπορείς να γίνεις όταν νευριάζεις είναι αρκετή!
Και λίγα τους είπες.
Fenick scopa quello che "giocca" con noi!!!

NK

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου δυστυχώς όταν προσπα8ήσεις να διακόψεις την υπηρεσία τους θα αρχίσει και ο δικός σου Γολγοθάς ...

Έχουμε να κάνουμε με μια εταιρία που αυθαίρετα χρεώνει και σε τρέχει και στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι είσαι ελέφαντας...

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, δεν θα ξεχάσω πόσο ταλαιπωρηθήκαμε! Η Forthnet αποδείχθηκε σε μας ως την πλεον ανεύθυνη και άσχετη εταιρία. Ευτυχώς ξεμπερδέψαμε αλλά με δικό μας τρέξιμο. Μπορεί ο ΟΤΕ να είναι ακρίβος στα πάγια, internet κτλ αλλά μας έδωσε τηλέφωνο σε 1 εβδομάδα και δεν αρνήθηκαν να μας εξυπηρετήσουν (ο τεχνικός ήρθε Κυριακή).
Αποφασίσαμε λοιπόν να χρεωνόμαστε λίγο παραπάνω αλλά δεν έχουμε αντίρρηση να πληρώνουμε τη συνέπεια και την αξιοπιστία. Οπως έχουμε πει και σε ένα αλλο post η Ελλαδίτσα μας μάς κάνει δυστυχώς να νιώθουμε ευγνώμονες οταν έχουμε κατι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο...