Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ιπτάμενο...πλοίο!

Σε 1 ώρα και 36 λεπτά από τον Πειραιά στο Ηράκλειο; Και όμως! Τόσο θα διαρκούν στα τέλη του 2008 τα ταξίδια προς την Κρήτη με τα... ιπτάμενα πλοία! Οι επιβάτες των σκαφών αυτών θα ταξιδεύουν με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα, «πετώντας» σε ύψος έως και 12 μέτρα πάνω από το κύμα!
Πρόκειται για τα υπερσύγχρονης τεχνολογίας σκάφη, που είναι παγκοσμίως γνωστά ως «WIG», τα οποία προσφέρουν θαλάσσιες μεταφορές με την ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών!
Στα πλεονεκτήματα των σκαφών αυτών, που θα μεταφέρουν 80 επιβάτες το καθένα, περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η άνεση, η ασφάλεια και η τήρηση με ακρίβεια λεπτού των χρόνων άφιξης και αναχώρησης.
Όλα αυτά θα προσφέρονται στην τιμή του εισιτηρίου ενός πλοίου!
Τα σκάφη Hoverwing 80 θα έχουν γερμανική σημαία και πληρώματα, ενώ το πρώτο αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος του 2008.
Κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες (έως 112 Κόμβους ή 207 χλμ. / ώρα), η ακτίνα δράσης τους φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου από τον κυματισμό.
Συγκεκριμένα, το «Hoverwing 80» μπορεί να ταξιδέψει, εάν χρειαστεί, σε ύψος μέχρι και 12 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας (με 8 Μποφόρ όπως και το Highspeed 2) έχοντας πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας-συντήρησης. Είναι κατασκευασμένο από αεροδιαστημικό υλικό, πολύ ανθεκτικό στις υψηλές πιέσεις. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς τα σκάφη έχουν αναδιπλούμενα πτερύγια για εύκολη πρόσδεση.




Δρομολόγιο-----------------------Χρόνος--------------Εισιτήριο
Πειραιάς - Σαντορίνη-----------------1.12'------------53,78 ευρώ
Σαντορίνη - Ηράκλειο-----------------0.20'------------25,65 ευρώ
Πειραιάς - Ηράκλειο------------------1.36'------------72,00 ευρώ
Πειραιάς - Ηράκλειο - Λεμεσός-----5.30'-----------239,18 ευρώ

*Σημ.: Ενδεικτικό δρομολόγιο και κόστος εισιτηρίου ανά 100 χλμ.: 22,43 ευρώ
(Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι π.χ. ΦΠΑ, NAT, Λ.Τ. και ασφάλιστρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: